петък, 25 юни 2010 г.

Клоунът

Някой много мъдър човек (за съжаление не знам кой ) е казал: " Не е приятел този, който ти бърше сълзите а този, който не те кара да плачеш."
Ако следваме тази логика, то клоуните са ни най- добрите приятели. Започнали своят живот от трупите на Комедия дел Арте, днес от клоуните се очаква единствено да носят радост.
Но различните хора се радват на различни емоции. Някои изпитват удоволствие от тъгата и когато очите им се напълнят със сълзи, душата им изпада в екстаз. Повечето от нас свързват сълзите с нещастието, но клоуните превеждат сълзите в думи, които сърцето не може да изрече. Сълзите измиват грима от лицата ни и показват, че под дебелите слоеве грим, всъщност сме хора. Зад смешните дрешки и нарисувана усмивка стои една човешка съдба. Трябва да погледнеш зад грима, право в очите, те разказват цяла история... може би твоята.

7 коментара:

  1. Дани, Дани... и преди ти писах, че първо отварям твоя блог. Още като видях датата 25 юни се зарадвах, че има нещо ново - знаех си аз, това дълго отсъствие ще излезе на нещо. Статията ме натъжи и се замислих. Не помня наистина на кой е мисълта, но е вярна. Амаа винаги така правиш, все едно, че казваш "Краят остава за вас". Ти си изля там душата и предаде насам щафетата. Клоунът е божествен - да му имам крейзи панталончето, шармантните обущляци, а за оранжевата роза, в тон с папионката да не говорим. Покланям се пред таланта ти. Сега вече дай нещо по-весело, че ме натъжаваш. Браво! Браво! Браво
    Една почитателка с две леви ръце - казва се Таня

    ОтговорИзтриване
  2. Клоунът е просто прекрасен. Много модерен и симпатичен.
    Като го гледам ми напомня за един много популярен навремето актьор и клоун - Бате Николай.

    ОтговорИзтриване
  3. Да, и на мен ми прилича на бате Николай :) Дани, супер си го издокарала, браво! Най ми харесаха обувките и сакото с шапката.

    ОтговорИзтриване
  4. Hi i visited your blog. your creations are very cute. come visit me in my blog (terradeduendes.blogspot.com)
    Hugs

    ОтговорИзтриване