четвъртък, 23 септември 2010 г.

Венетка

Българският език е изключително богат и колоритен а на мен вече не ми стигат думите, за да опиша характера на гостенките си. Всички изглеждат толкова милички и безащитни, че ти се иска да ги галиш и гушкаш, но отворят ли си устата започват да се сипят змии и гущери. Не предполагах че съвремените малки госпожици може да са толкова нахакани и самовлюбени, без да имат ни най-малко основание за това. Типичен пример е Венетка- болно самочувствие и висока самооценка. Тя е поредната жертва на разпространеното сред младите момичета схващане, че външният вид определя мястото ти в обществото. Вярно е, че външният вид доста помага, но ако нямаш нищо в пространството между ушите- и Господ не може да ти помогне. От вчера не е спряла да се хвали, че където се появи всички започвали да и говорят на немски, защото я мислели за германка, но тя милата нищо не разбирала. На въпроса  "Wie heißt du?" (Как се казваш?)се представяла като Вивиан, защото "Венетка" много и простеело. Преди няколко дена се завърнала от Германия, ама от ЗАПАДНА Германия и сега още се климатизирала за, което ме помоли учтиво да не я ангажирам с глупости. В Западна Германия била по покана на нейна приятелка от клуба "Блондинките за един по- мирен свят", където дискутирали проблема в Мексиканският залив и земетресението в Пакистан. За съжаление на Венетка, дискусията се провеждала на немски и тя не разбрала абсолютно нищо. Все пак за нея е важно, че е блондинка и като такава, било логично да е загрижена за световният мир (по принцип).
На много глупости се наслушах за доста кратко време и капацитета ми се изчерпа. За щастие префърцунената Прюданс си замина преди седмица- две, защото двете с Венетка щяха да ми дойдат твърде много.

2 коментара:

  1. Браво на нея :D ! Поне не ти е скучно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ами правилно си има самочувствие девойчето - погледни й тоалетчето. И за да не се притеснява повече, погрижи се и и закупи един българо-немски и немско-български разговорник.Нали виждаш, че е амбициозна. Длъжна си да помогнеш.Я погледни какви глобални проблеми я вълнуват. Осведомявай ни за нейното развитие. Ще излезе човек от нея, да знаеш. Като гледаш Биг Брадър - какви посредственички участваха - ама сега почти всички са в централните медии и искаш-не искаш, ги гледаш. Може би след време ще се гордееш с нея.

    ОтговорИзтриване