понеделник, 20 септември 2010 г.

Тинчето

Не знам дали някой от вас продължава да следи броят на роднините ощастливили ме с присъствието си, но аз отдавна спрях. Бройката им би ме травмирала психически, затова живея с илюзията, че все още контролирам положението. Макар да не си го признавам - психическата травма вече е нанесена, но от няколко дена съм травмирана и физически.
Получих оплакване от съседите, че малките палавнички се качвали по покривите на къщите им и чупели керемидите. Честно да ви кажа в наше село хората обичат доста да преувеличават, та дори и послъгват и ми мина през ума, че това е поредното "недоразумение". Не оправдавам малките лудетини, не ме разбирайте погрешно. Аз съм свидетел на ежедневните им невинни белички и безумни хрумвания, но са малко тромавички за да се катерят по покривите.
Да ама не. Родната ми майка ми се обади, за да ми каже че Тинчето се разхожда безгрижно по покрива на съседа и. Това вече преля чашата, нямах основание да не вярвам на майка си.

Като я видях как се е разположила на ръба на покрива, направо ми причерня. И погледнете по каква стълба се е покатерила.
Уж минавам за средно интелигентна домакиня а взех, че и аз използвах същата стълба. Добре, че паднах от четвъртото стъпало и се разминах с средно- леки натъртвания в областта на седалището. Докато разтривах пострадалите части от тялото си, Тинчето поседна на един дънер и започна да ме гледа все едно ме вижда за първи път.
Ако сте забелязали, тук е без пола. По-късно разбрах, че полата е пострадала на злополучната стълба. Пострада и покрива на съседа ,но добре че не живее постоянно на село. Пострадах и аз, но този път реших да се възползвам от ситуацията и да си почина добре. Тайничко се надявах и да провокирам чувството за вина у малките хулиганки, но не можеш да търсиш нещо там където го няма.

4 коментара:

  1. :)
    Твоите роднини и преживяванията ти с тях са ми толкова симпатични, че ги прочитам по няколко пъти :). А какви са хубавици пък направо няма да споменавам :).

    ОтговорИзтриване
  2. Мале тая Тина голяма алпинистка. Наистина да му настръхне косата на човек като я види къде се е качила. Ама пък е голяма сладурана с тая шапка.

    ОтговорИзтриване
  3. Колко е хубаво да имаш голямо семейство ;) . Тинчето е много сладка! Какво се сърдиш ? Тя е просто дете . Всикчи деца са палави ;) . И аз като дете съм се катерила по покрива на една съседска къща :D .

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно! Харесвам мъжките момичета. Голяма работа една пола. Нали отдолу си има панталонки.Тоалетчето е шик. Чудя се Дани, кога успяваш да ги майсториш тези красоти и всичко в тон. Обичам лилавото.

    ОтговорИзтриване