сряда, 25 август 2010 г.

Завърнах се (поне ще опитам)

Много често близки и приятели ме критикуват (проява на безразсъдна смелост), че прекалявам с детайлите и куклите ми заприличват на коледни елхи. Обикновено много не вземам от дума, но този път реших да се съобразя с коментарите. Ще се опитам да се въздържам от прекалено детайлизиране, но да знаете, че шаренията ми идва от вътре, просто душата ми го търси.
Като начало, ще започна със серия класически Валдорфски кукли и ново оформление на блога. Е, не че този дизайн е по- добър от старият но желанието ми да се направя на интересна пребори здравият разум.
Навярно мнозина от вас виждайки нова моя кукла очакват и придружаващо я стихче. Така беше до скоро, но високата въздушна влажност , разложи голяма част от мозъчните ми клетки (те и преди не бяха много). Какво става в пространството под черепната ми кутия е загадка за науката, просто "Зоната на здрача".
Винаги съм се забавлявала на израза "Ваш'та лесна - вие сте прости". Да ви кажа честно, наистина ми е по-лесно.
Дойде ред да ви представя една от многобройните роднини на моите селски съкафезнички

                                               Курабийка

Не се смейте, тя наистина така се казва. Курабийка идва от дълбокият Прованс и там не са чували за д-р Аткинс. Обикновено името определя характера а в нашият случай и външният вид. В разгара на летните жеги, всеки набляга на плодовете и зеленчуците но не и Курабийка. Вярна на името си, тя не се лишава нито ден от любимите си домашни курабийки, обилно поръсени със захар. И за да бъдат още по-здравословни, щедро ги намазва с ягодово сладко. С тази "желязна" диета, Курабийка съвсем логично нарасна до скромните 53см. и ....кг.( все пак е дама, има си достойнство). И да знаете, тя съвсем не е дебела, просто има едър кокал.
Курабийка ме зарадва с новината, че и други нейни роднини смятат да ме посетят през есента. Характерно за  фамилията им било, че са с лееееко наднормено тегло и не им понасят летните жеги. Имали желание да дойдат по- рано, за да си направят няколко морски бани, но изгарящите лъчи на Августовското слънце, щели да се отразят твърде пагубно върху нежната им кожа. Курабийка започна да говори нещо за Озоновата дупка, но аз предпочетох да я оставя в компанията на милите и братовчедки. Докато оправят световният климат и одумат останалите си роднини, ще настъпи Зимата.

10 коментара:

  1. Добре дошла ! Много е сладка Курабийка :D ! как ги яде тези бисквити в жегите не знам ?! Ха хахаа ..

    ОтговорИзтриване
  2. Eeee, Дани, явно копаенето ти се отразява много добре :) От думите ти (които отново са страшно забавни и изчетени на един дъх, макар и без стихове) лъха такова добро настроение, че винаги ме кара да се усмихвам :)
    Относно младата госпожица Курабийка - макар и пухкава, пак е чаровна и много добре облечена дама :) Ама ако беше оставила сами да се досетим за името й, повярвай ми никога нямаше да успея. Щях да заложа всичкото си имане на скучното име МАРТА :)))
    Ми с тези цветове...

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, я ми ги прати тези дето не ти харесват детайлните кукли! НА мен точно това ми допада и те прави абсолютно уникална измежду всичли останали. Харесва ми да се вглеждам в снимките ти и да открива по нещо ново. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз пък намирам голяма разлика между "детайлност" и "натруфеност" - нещото, в което стува ми се, те обвиняват и съвсем не са прави. Много харесвам куклите ти с всички детайчета по тях! И стихчетата харесвам, дано скоро възобновиш писането им :).
    А Курабийка е прелестна и чудесен тоалет :).

    ОтговорИзтриване
  5. страхотна е Дани,радвам се че се завърна сред нас!

    ОтговорИзтриване
  6. Дани, страхотен пост - изчетох го на дъх....Добре дошла отново...Липсваха ми уникалните ти кукли! Прелестна е Курабийка...да я схрускаш направо....!
    Поздрави и прегръдки! Дани

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотно завръщане!!!
    Курабийка както се и очакваше , е многа чаровна и си личи, че е с характер:)))

    ОтговорИзтриване
  8. Като гледам тоалетчето установявам, че съм с две леви ръце и ми се доплита, но НИКОГА не бих постигнала такова съвършенство. А, за текста - ставам точно за израза Ваш`та лесна - вие сте прости. Ама как ти ражда умната главица такива изрази....Правиш ми душевно харакири. Радвам се, че си на хоризонта, че темата ви доста време беше зациклила на една страница и никой се не мерка и даже вече не поглеждах там, за да не се нервирам. Дерзай. Успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Като я гледам тази сладурка се замислям по въпроса за ягодовото сладко. Ако го свършиш ще помагаме.

    ОтговорИзтриване
  10. Ние като сме си леко прости не си мисли, че ни е лесно. Ама моля те, разкарай тези проверки с латиницата, че се много затруднявам и се нервя да превключвам от кирилица на латиница. И нали съм си и простичка, мога и да сбъркам. Но се справям, де.

    ОтговорИзтриване