събота, 24 юли 2010 г.

Женска суетня

От няколко дена пералната машина не спира да работи а купчината с пране така и не намалява. След като мъжлето ми попари надеждата, че това може да е негово дело с невинното изказване "Не знам кое копче да натисна",през главата ми мина идеята за полтъргайс. Преди да извикам специалист от катедрата за "Изучаване на паранормални явления" към БАН, реших първо аз да проверя за какво става дума.
И така, събрала целият си кураж се отправих към пералното помещение. Още слизайки по стъпалата към приземният етаж, ушите ми доловиха шума от топуркане на малки крачета и детски гласчета разменящи си типично женски "любезности".
Когато отворих вратата пред мен се разкри неописуема гледка. Нахаканите ми кукли решили в разгара на лятото да направят инвентаризация на есенно- зимният си гардероб. Проблема идваше от това, че свършил омекотителя и по грешка попаднало тъмно терличе при светлите дрешки. Сега се налагало препиране и провеждаха разследване кой е виновен за създалото се неудобство.
Без да се намесвам в спорат им,( и без това търсиха на кого да си го изкарат) хвърлих едно око на дрешките  и доста, доста им завидях .... неблагородно.
След като приключиха с прането, съвсем логично възникна и вторият проблем- простирането. Имайки в предвид, че за изпирането им бе необходима близо седмица, идеята да окупират за още толкова и простират ми, силно ме разтревожи. Познавайки пиперливият характер на куклите си се налижи да използвам цялата си дипломатичност, за да ги помоля да си направят простир на поляната. След кратко съвещание решиха, че това е добра идея. Дори излязоха с номера, че те щели да ми го предложат защото се опасявали, че Надето "неволно" ще си избършела шоколадовите ръце в дрешките им.

4 коментара:

  1. Добре дошла отново на линия,как ме разсмя!Много капризни тези сладурки..

    ОтговорИзтриване
  2. Много сладурски дрешки си изплела,Дани!!!
    И аз завждам на твойте кукли - неблагородно:)))
    А куклите ти са с характер , отново го показват :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, Дани - страшно се разтоварвам с историите около твоите персонажи. На тези кикимори им връчи мотиката малко да покопаят из двора да им се отнеме малко от енергията. А дрешките са страхотни - снимай ги в едър план, да се насладим на златните ти ръчички. И от далеко изглеждат сууупер. Действай!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще помогнеме малко с обновяване на гардероба на тези хубавици, стига малко да се кротнат и ако разбира се, ти кажеш, че имат добро поведение. Ако много знаят - на двора, в най-голямата жега да разберат откъде излиза хляба.Да окултучат доматите, да премахнат плевелите и да полеят цялата градина - сили няма да им останат да си разменят любезности.Обяви им и съревнование.

    ОтговорИзтриване