сряда, 7 юли 2010 г.

Имам си юрганче

Тези които следят "творчеството" ми, навярно са забелязали, че имам неприкрита слабост към селската тематика.Разбира се, това си има съвсем просто обяснение. Като начало ще споделя, че вече 3 щастливи години живея с най- хубавият селски момък,( не искам да ви дразня ама е много хубав) което ме прави логично селска булка. За да вляза напълно в образа на селската домакиня си имам и малка зеленчукова градинка.Тази година открих, че зеленчуко- производството изисква известни грижи, като поливане, наторяване и окопаване. Е, до поливане още не се е стигнало, благодарение на "слънчевото лято", ще спестим доста от сметката за вода. Това с водата добре, но прекомерната влага превърна спретнатата ми градинка в Амазонска джунгла. Гледайки известно време в една точка, стигнах до следното прозрение; Надежда+зеленчуци + кукли= НЕВЪЗМОЖНА КОМБИНАЦИЯ.
Първият вариант беше -зеленчуци + кукли, но нямаше на кого да пробутам Надето, поради отчайващи пропуски във възпитанието и. Така се стигна до вторият вариант- зеленчуци + Надето. Още на следващият ден взех един високо технологичен уред, познат под името "мотика" и зачаках да заработи, но мъжлето ми каза, че дистанционото на уреда не работи, (много е капризна тази техника бе ) та се наложи да използвам груба сила. Където не се иска много мислене  е идеалното поле за изява на моя аграрен талант и за кратко време сътворих чудеса. Мислех да не се фукам, но не мога да се сдържа.
Това на втори план е овощната ни градинка.
  Преди да съм ви убила с празнословията си, ще ви го кажа направо- скоро кукли НЯМА ДА ИМА. Добре де, не го приемайте толкова трагично, в момента подготвям материали за цяла армия от кукли. При първа възможност, ще ви бомбандирам с творчеството си, за което вече ви съчувствам.
Тъй като още нищо не съм направила, ще се похваля с поредният си подарък. Като кажа подарък разбирайте Таня, това е второто и име.Тя е запозната с уменията ми на шевната машина и реши да ми спести срама и спретна това разкошно юрганче за важните ми кукли.

 Като най-нахална се прояви овчицата Боца и веднага се намъкна под топлите завивки
 Сигурно се досещате, че под юрганчето  Боца е както майка я е родила (т.с. Аз).Танчето ме помоли да и направя актова фотография, но се налага да откажа. Боца се чувства неразположена и съм длъжна да се съобразя със състоянието и, все пак сме дами.
Веднага щом Боца се почувства по-добре, ще я изпратя за Перник, където Таня ще се погрижи за тоалета и.
Ако някой пита за Надето- тя вече прехвърли една година и влезе в групата на подрастващите. Това автоматично я натоварва с нови отговорности, но след като изтървахме първата година от възпитанието и, ще се наложи ускорено да наваксваме останалите 6. Дано вече нямаме толкова много саботьори.

6 коментара:

  1. А аз си мисля,че си на почивка,на някой плаж с коктейлче,а то каква била работата...ох незнам какво да ти кажа за да ти стане по лека задачата с градинката,няма да ти кажа че ако бях на близо щях да ти помогна,защото изобщо си нямам никаква идея за тази работа,но не остана много ,още малко идва зимния сезон :))и работа в градината няма да има..Шегата на страна,браво на теб за градинката,после да покажеш и продукцията..ще чакам с нетърпение новата ти кукла,поздрави на Танчето за юрганчето,страхотно е и целувки на малката сладурка,да е жива и здрава и много да те слуша

    ОтговорИзтриване
  2. "Бяха казали на Лиско, че за да се концентрира трябва да се загаледа в една точка. И понеже наблизо нямаше точки, Лиско се загледа в отсрещната хралупа." Ти, мило момиче не нацели точката към дистанционното за този уред. И аз го имам същия, на който дръжката е боядисана за кеф на душата във вишневочервено и пак не ще да бачка без дистанционно. Моля те, ако си намериш за теб, купи и за мен. Неблагодарна работа.
    ПРИЗНАВАМ без бой, че още със сядането си пред компа веднага влизам в страничката ти и днес вече се зарадвах. Текат ми сълзи!!!. Не знам към коя точка ще гледаш този път, амаа мисли и за литературните си заложби защото са невероятни с това тънко чувство за хумор.
    Сладурката как само гледа - очичките й са засмени. Ама как пропуснах рождения й ден, като съм се заблудила, че е по-нататък. Изпитвам угризения, знаейки какъв празник за душата ти ми поднесе когато беше рождения ден на моя син и включи доста блогърки в суматохата. Ей, сега се сещам да му искам подарък за теб този път от Индонезия.
    Грижи се за Боца и покрай аграрните ти подвизи, да не я изпуснеш да настине без бельо. Ще я очаквам, разбира се.
    Страничката ти много ободряващо ми подейства. Слизам в двора, пеейки. Между другото - имаш ли хапаче за болест по човека, наречена Мързел?

    ОтговорИзтриване
  3. Юрганчето е прелестно, за Надето спор няма- хубавица ти е тя, градинката ти е чудна, но с разказа искрено се забавлявах :D. Като нямаш време за кукли, поне ни пиши от време на време :).
    Снимките в детелините са много хубави.

    ОтговорИзтриване
  4. Миличка, разкарай ми снимката оттам, да не се срамуват тези двамата симпатяги зад гърба ми.Предварително благодаря, и да слизам в градината спокойна. Още не си ми пратила дистанционно за инструмента Мотика.Chiges е права - като нямаш време за кукли - пиши, може и градинарски съвети да даваш.Помисли и за хапчето!

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, Дани, все се канех да ти напиша по-големичък коментар за това какво мисля и все не оставаше време. Искам само да ти кажа някой неща. Първо - много ме натъжиха тези големи червени букви. Второ - напълно те разбирам, за съжаление отглеждането на дете изисква много време и съсредоточено внимание към мъничето. Като включим домашната работа и градинката - просто не остава никакво свободно време. Трето - не вярвам, че ще се откажеш от любимото си хоби. Навлязло е твърде навътре под кожата ти, а и така добре ти се отдава... Мисля, че ще успееш да съчетаеш нещата така, че да имаш (макар и мъничко) време и за шиене. Относно градинката - поздравления за това! Знаеш ли как поднасям на детето си пласмасови плодове и зеленчуци с присвито сърце? Нито да ги яде, нито да не ги. Някой ден и аз ще си имам градинка и ще ти искам съвети за нея :)
    Още нещо - поздравления на Таня за хубавото юрганче!
    А за Надето много много целувки, да слушка, да папка и да се радва на прекрасно детство пълно с игри и веселби! :)

    ОтговорИзтриване
  6. С удоволствие ще давам всякакви аграрни съвети, само да не ме биете после.Вили не се връзвай много на червените букви, написах статията в изблик на творческа немощ породена от непоносимата влага.Силно се надявам с падането на температурите поне с 5 градуса да се вдигне жизненият ми тонус.Селският простор и екологично чистите зеленчуци идват малко в повече на Надето и я превърнаха в едно малко бръмчило,което внася допълнтелен колорит в пасторалният ни Прованс.
    Прегръдки за всички вас и до скоро.

    ОтговорИзтриване